Slot Neuschwanstein. Foto via Pixabay

Brug met uitzicht op Slot Neuschwanstein weer open

Wandelaars kunnen weer genieten van een uniek uitzicht op het Duitse sprookjeskasteel Neuschwanstein. De Marienbrücke op de Tegelberg is weer geopend voor wandelaars. De brug uit 1866 werd vorig jaar gesloten omdat de fundering van de brug aan een flinke opknapbeurt toe was.

Tegelberg beklimmen

De Marienbrücke is onderdeel van één van de hoofdroutes naar de Branderschrofen, het hoogste punt van de Tegelberg. De wandelroute –en de brug- zijn populair bij wandelaars in het gebied. De route via de Marienbrücke is volgens veel mensen de mooiste wandelroute naar de top van de Tegelberg. Het uitzicht vanaf de brug op sprookjeskasteel Slot Neuschwanstein draagt daar zeker aan bij.

 Robert Böck onder Cc-by-sa-2.0-de via Wikipedia

De Marienbrücke

De Marienbrücke ligt vlak bij slot Neuschwanstein over het dal van de Pöllat. In 1845 besloot koning Maximiliaan II van Beieren om een brug voor ruiters over het dal aan te leggen. Deze houten brug was echter al snel weer aan vervanging toe. In 1866 besloot koning Ludwig II de houten brug te vervangen voor een stalen exemplaar. De nieuwe stalen brug was een primeur. Voor het eerst werden de dragers van de brug direct op 90 meter hoogte in de rotswand verankerd, zonder daarbij gebruik te maken van andere steunpilaren. In het afgelopen jaar zijn die rotsankers vernieuwd.  

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt