De Tegelberg in de Ammergauer Alpen - Duitsland. Foto randwill

Ruim 400 Mammut-medewerkers beklimmen Tegelberg

De Tegelberg in de Ammergauer Alpen, Duitsland. Foto randwillOp 26 oktober hebben ruim 400 medewerkers van het bergsportmerk Mammut als één grote touwgroep de 1881 meter hoge Tegelberg in Beieren, Duitsland beklommen. De beklimming markeerde het einde van het 150 peaks project, de viering van het 150-jarig bestaan van Mammut. Eerder beklommen teams van Mammut al 149 andere bergen, waardoor de Tegelberg de 150e berg in de viering werd. 

Om het 150-jarig bestaan van het outdoormerk Mammut te vieren hebben 150 verschillende teams hun persoonlijke ‘droomtoppen’ beklommen. De teams, bestaande uit professionele atleten en leden van de Mammut-gemeenschap, hebben bij hun beklimmingen van 150 verschillende bergen zichzelf en het materiaal van Mammut tot het uiterste getest. Er deden ook twee Nederlandse teams mee.

  • Op 31 mei 2012 klommen de Dutch Journalists, onder leiding van Rogier van Rijn, naar de top van de Dôme des Ecrins (4015 m) in Frankrijk.
  • Op 7 juni 2012 ging een team van Benelux dealers en journalisten, ook onder leiding van Rogier van Rijn, naar de topt van de Petit Velan (3202 m) in Zwitserland. 
  • Op 28 augustus 2012 klom het Dutch Alpine Team, onder leiding van Melchior Aelmans, naar de top van de Monte Disgrazia (3678 m) in Italië.

Afsluiting 150 peaks project

Als groot slotstuk van de viering beklommen 400 medewerkers van Mammut de Tegelberg in de Ammergauer Alpen. De medewerkers, onder andere afkomstig uit Europa, Japan, Korea en Zuid- en Noord-Amerika klommen omhoog om zich op de berg met een 1000 meter lang touw aan elkaar te binden. “Het is een geweldig gevoel om het hele bedrijf als één touwgroep te zien. Hiermee maken we waarschijnlijk de langste touwgroep ter wereld.”, aldus Mammut-directeur Rolf Schmid.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Merk: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!