Cliffhanger. Foto Kurt Thomas Hunt

Cliffhanger TwitterTale van start

Cliffhanger. Foto Kurt Thomas HuntDe CliffTale is van start. Twitter mee en schrijf samen een avontuurlijk verhaal met een spetterende cliffhanger. Het begin is er al: Mijn wangen stonden strak van de kou toen ik de deur van de berghut achter me dichttrok. Uit de hut hoorde ik Eline roepen:

Om klokslag negen uur is de eerste tweet van de CliffTale verschenen. Kijk daarvoor op de Twitter van Schrijven Online. Wil je ook meeschrijven aan dit verhaal? Dat kan op deze manier:

  • Volg @schrijvenonline op Twitter
  • Stuur vanaf 09:00 uur een tweede tweet in - vergeet niet de hashtag #Clifftale te gebruiken!
  • Om 10:00 uur kiest Schrijven Online samen met Bergwijzer een definitieve tweede tweet
  • Stuur vanaf dan een derde tweet in
  • Dit herhaalt zich totdat Schrijven Online de achtste tweet kiest om 16:00 uur

De CliffTale bestaat uiteindelijk dus uit acht tweets. Wij retweeten elke zin, zodat ze te zien zijn op ons Twitterprofiel. Het verhaal wordt ook in dit bericht bijgehouden, zodat je te allen tijde kunt kijken waar we zijn in het verhaal en je gemakkelijk kunt inspringen met een tweet.

Lees hieronder het verhaal (met cliffhanger):

Mijn wangen stonden strak van de kou toen ik de deur van de berghut achter me dichttrok. Uit de hut hoorde ik Eline roepen: "Waag het niet om me hier alleen achter te laten, schoft!" Er klonk het geluid van brekend glas, en toen werd het stil. Ik bond mijn ski's om en begon aan de afdaling. Even later zag ik Crans Montana liggen en daar beneden lag Sion met het kleine vliegveldje, mijn bestemming. Daar moest ik zo snel mogelijk naar toe. Zonder twijfel stortte ik me van de met rotsen bezaaide helling. Als Eline de waarheid had gesproken, was dit mijn enige kans om te voorkomen dat alles gruwelijk fout zou gaan. Ik keek op en zag dat alle hoop verloren was. Het vliegveld bleek dicht, de startbaan bedekt met een dikke laag sneeuw. Opeens voelde ik de sneeuw onder me schuiven. Voor ik het wist rolde ik naar beneden. Met mij kwam een ton extra sneeuw mee.

(Met dank aan: @DrBoefje, @Mabon4, @jeannettekim57, @Hooghiemstra_P en @LadyNieske)

Sonim-Schrijfwedstrijd

Na afloop van de CliffTale kondigen we de Sonim-Cliffhanger schrijfwedstrijd aan. Deze wedstrijd gaat morgen, op 20 december, van start en zal gebruik maken van het verhaal dat uit de CliffTale voortkomt.

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.