Blik op de Kofel

De Ammergauer Alpen zijn natuurpark

Een gebied van 22.738 hectare in de Ammergauer Alpen, tussen  Ammergebirge, Ammer-Loisach-Hügelland en Lech-Vorberge is uitgeroepen tot natuurpark. Het gebied is het negentiende officiële natuurpark van Beieren. De benoeming tot natuurpark is het resultaat van een samenwerking tussen diverse belangengroepen, van boeren, tot de toeristensector.

Meer geld voor wandelroutes

Door de benoeming ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden voor de boeren, bosbouwers en de toeristische bedrijven in het gebied. Er komt door de speciale status meer geld beschikbaar voor het uitzetten en onderhouden van bergwandelroutes. Dat gebeurt dan zonder dat de natuurwaarden van het gebied in gevaar komen.

De status van natuurpark biedt voordelen voor kleine traditionele boeren om hun bedrijf voort te zetten, in evenwicht met de natuur. Ook andere traditionele bedrijven, zoals de Benedictijner abdij van Ettal, waar bier gebrouwd wordt, zijn hiermee geholpen.

Landschappen in de Ammergauer Alpen

Ook de toeristische sector in de Ammergauer Alpen profiteert daar naar verwachting van. In de Ammegauer Alpen kom je een hele grote variatie aan verschillende landschappen tegen. Hoog in de bergen wisselen almen en naaldbossen elkaar af, terwijl lager in het dal juist kleine boerenvelden en gemengde bossen elkaar afwisselen. Die landschappen kunnen nu beter bewaard blijven. 

Bron: Ammergauer Alpen

Foto: Thomas Klinger via Ammergauer Alpen GmbH

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!