Kabelbaan. Foto Andrew Hayward

De beste zomer ooit in Oostenrijk, voor de kabelbaan

Kabelbaan. Foto Andrew HaywardNiet iedereen zal het ermee eens zijn, maar dit was de beste zomer ooit. Althans voor de Oostenrijkse kabelbaanondernemingen. Allemaal melden ze een flinke stijging in het aantal bezoekers, ook tijdens de vele regenachtige dagen in juni en juli.

In welke Oostenrijkse plaats men ook navraag doet, overal wordt een toename van minstens tien procent in vergelijking met vorig jaar zomer gemeld. 'Wij hebben momenteel een stijging van vijftien procent tegenover vorig jaar en we zijn zeer tevreden,' zegt Barbara Kronreif tegen Orf.at namens verschillende kabelbaanmaatschappijen in de deelstaat Salzburg.

Wolfgang Egger, een collega van Kronreif, spreekt zelfs over een recordzomer. Hij heeft het over een toename van tweecijferige getallen. Een van de redenen van dit succes is dat wandelen in de bergen weer in trek is. De bedrijven hopen nu op mooi herfstweer om het seizoen helemaal goed af te sluiten. Tot eind september zijn alle kabelbaanmaatschappijen nog in bedrijf en enkele zelfs tot eind oktober. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?