höfe trail

De Höfe trail: lange-afstandswandeling voor het hele gezin

Een huttentocht met het hele gezin is leuk, maar zie maar eens een mooie route te vinden. De Höfe Trail in het Oostenrijkse Oost-Tirol is misschien wel wat je zoekt. Een vijfdaagse wandeltocht van bergboerderij naar bergboerderij. 

Een goede huttentocht die voor het hele gezin leuk is uitstippelen, is soms een flinke klus. Veel wandelroutes die worden aangeprezen als een ‘gezinswandeling’, zijn namelijk dagtochten. Je moet daarom soms heel wat creativiteit gebruiken om een leuke route te verzinnen. De Höfe trail is de eerste echte meerdaagse gezinswandeling van Oostenrijk die zo is ontworpen dat je als gezin dat echte gevoel van een meerdaagse wandeling mee kan maken. 

Trektocht langs boerderijen

De Höfe trail voert je door het boerenland in het Gailtal. Een tocht die niet alleen maar langs weilanden en akkers loopt, maar ook langs klaterende beekjes en door mooie bosgebieden. De horizon wordt gedomineerd door de Lienzer Dolomieten en de Karnische Alpen. Een prachtig uitzicht dus. 

Overnachten bij de boer

Overnachten doe je onderweg bij een boerderij langs de route. Voor de kinderen een mooie gelegenheid om kennis te maken met het boerenleven, de dieren en wellicht hier en daar een handje te helpen bij het werk op de boerderij. Misschien kunnen ze zelfs brood bakken van meel dat ze zelf gemalen hebben. Daar is tijd voor, want de wandeletappes zijn niet al te lang en niet al te zwaar, daardoor is er voldoende tijd om onderweg én op de boerderijen waar je overnacht op ontdekking uit te gaan.  

Nieuwe etappes

De Höfe trail bestaat al een aantal jaar, maar in 2024 is er iets nieuws: de trail wordt langer. Was de tocht in eerste instantie drie dagen lang, vanaf mei 2024 duurt de tocht vijf dagen. De wandeletappes zijn – ongeveer – tien kilometer lang en zijn nooit echt technisch of steil. Al heeft de route  natuurlijk wel wat hoogtemeters, we zijn immers in de bergen. In totaal gaat het om iets meer dan 1400 meter klimmen en iets meer dan 1600 meter dalen. Een uitgebreide routebeschrijving vind je hier (let op, de nieuwe etappes zijn op moment van schrijven, maart 2024, nog niet aan deze beschrijving toegevoegd).

 

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.