De nachttrein tussen Amsterdam en Zurich is vanaf eind 2021 terug!

De nachttrein tussen Amsterdam en Zurich is vanaf eind 2021 terug!

De spoorvervoerders van Oostenrijk (ÖBB) en Zwitserland (SBB) komen samen met de Nederlandse NS met een nachttrein tussen Amsterdam en Zurich. Eind 2016 reed deze trein voor het laatst. De dienst stopte ermee omdat die niet rendabel was. Nu is er weer genoeg vraag voor en daarom staat hij vanaf december 2021 weer op de rails.

De NS deelde in augustus nog mee dat er slechts onderzoek zou worden gedaan naar deze nachttrein, maar nu al is het besluit dat de trein werkelijk komt, genomen. De trein komt weer terug omdat is gebleken dat reizigers graag duurzamer willen rijden en met de trein doe je dat! Een andere reden is dat sinds de coronacrisis er steeds meer vraag is gekomen naar nachttreinen.

De trein rijdt van Zurich, via Basel, Frankfurt en Keulen om bij Amsterdam te komen. Waarschijnlijk zal deze trein een dagelijks gaan rijden. Met de trein reis je milieuvriendelijk, kom je gelijk in het hartje van het centrum van een leuke stad zoals Basel of Zürich en slaap je terwijl je reist.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De aankomende jaren zal dit niet de enige nachttrein zijn, want er komen er nog meer! Er zijn ook plannen om een nachttrein tussen Zurich en Barcelona te laten rijden. Hij zal door Bern, Lausanne en Geneve rijden. Ook zal er een trein tussen Zurich en Rome komen die onderweg langs Bern, Brig en Domodossola komt. Nu rijdt er ook al een nachttrein van Brussel naar Wenen, München en Innsbruck. In december 2020 wordt die dienst uitgebreid naar Amsterdam. De trein zal elke dag rijden van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.