Meru film. Filmstill via youtube

De spannende trailer voor Meru is uit!

De Sharks Finn in de Himalaya van India staat bekend als één van de moeilijkste beklimmingen ter wereld. In 2008 deden de klimmers Jimmy Chin, Conrand Anker en Renan Ozturk een poging de wand te beklimmen. Ze kwamen verder dan wie dan ook. In 2011 waagden de drie een nieuwe poging. Dit keer namen ze ook een camera mee. De beklimming is vereeuwigd in de documantaire Meru.

De film draait om het doorzettingsvermogen van de drie klimmers, die alle drie al een keer een poging om de Sharks Finn te beklimmen zagen mislukken. Maar er is ook aandacht voor het thuisfront. Hoe gaan de achterblijvers om met de risico’s die hun geliefden nemen?

Meru zien?

Meru draaide dit jaar al op een aantal festivals in Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Daar viel het verhaal over de . Bij het Nashville Film Festival werd de film genomineerd voor de juryprijs en bij het Sundance Film Festival werd kreeg de film de publieksprijs voor de beste documantaire.

Op 14 augustus gaat Meru in première in de Amerikaanse bioscopen. In Nederland draait de film helaas voorlopig niet, maar liefhebbers kunnen de film wel downloaden via iTunes. Meer informatie over de film en haar makers is te vinden op de site van de film.

De spannende trailer is wel voor iedereen te bekijken.

www.merufilm.com

http://www.alpinist.com/doc/web11f/newswire-meru-sharks-fin-anker-chin-ozturk

 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?