Meru film. Filmstill via youtube

De spannende trailer voor Meru is uit!

De Sharks Finn in de Himalaya van India staat bekend als één van de moeilijkste beklimmingen ter wereld. In 2008 deden de klimmers Jimmy Chin, Conrand Anker en Renan Ozturk een poging de wand te beklimmen. Ze kwamen verder dan wie dan ook. In 2011 waagden de drie een nieuwe poging. Dit keer namen ze ook een camera mee. De beklimming is vereeuwigd in de documantaire Meru.

De film draait om het doorzettingsvermogen van de drie klimmers, die alle drie al een keer een poging om de Sharks Finn te beklimmen zagen mislukken. Maar er is ook aandacht voor het thuisfront. Hoe gaan de achterblijvers om met de risico’s die hun geliefden nemen?

Meru zien?

Meru draaide dit jaar al op een aantal festivals in Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Daar viel het verhaal over de . Bij het Nashville Film Festival werd de film genomineerd voor de juryprijs en bij het Sundance Film Festival werd kreeg de film de publieksprijs voor de beste documantaire.

Op 14 augustus gaat Meru in première in de Amerikaanse bioscopen. In Nederland draait de film helaas voorlopig niet, maar liefhebbers kunnen de film wel downloaden via iTunes. Meer informatie over de film en haar makers is te vinden op de site van de film.

De spannende trailer is wel voor iedereen te bekijken.

www.merufilm.com

http://www.alpinist.com/doc/web11f/newswire-meru-sharks-fin-anker-chin-ozturk

 

Meer inspiratie

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)