starkenberger panoramaweg wandelroute imst

De Starkenberger Panoramaweg: een lange-afstandswandelroute door de geschiedenis van Imst

Wie van een aardig stuk wandelen door de natuur én cultuur houdt, kan terecht in de regio rondom het Oostenrijkse Imst. Daar is de Starkenberger Panoramaweg vernieuwd. Een zeventig kilometer lange wandeltocht met een garantie op mooie uitzichten én een bijzonder stukje geschiedenis. Delen van de route zijn voor het wandelseizoen van 2022 verbeterd. 

De route is een echte panoramaroute, je wandelt op een hoogte tussen de 800 en 1200 meter. Dat betekent dat je op deze route veel mooie uitzichten hebt. Van authentieke landschappen, tot diepe kloven en uiteraard de bergtoppen die boven je uit torenen. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Romeinen en middeleeuwse edelen

Maar ook voor de liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er genoeg te beleven onderweg. De Starkenberger Panoramaweg loopt namelijk over eeuwenoude paden. Sommige delen van de route werden al door de Romeinen gebruikt, je volgt namelijk een deel van de Via Claudia, een Romeinse weg die via de Reschenpas, door het dal van de Inn via Imst verder richting Augsburg in het noorden ging. 

De Romeinse handelaren waren bepaald niet de laatsten die hier liepen. De passen waren altijd een belangrijk strategisch gebied. En dat zie je nog altijd, want de wandelroute voert ook langs oude kastelen en ruïnes. Het is aan een van die kastelen dat de route haar naam te danken heeft. Dit was in de middeleeuwen het gebied van het adellijke geslacht Starkenberg. Een van hun kastelen is nu de ruïne Alt-Starkenberg, maar andere kastelen stralen nog de macht van weleer uit. 

Zeven etappes

De Starkenberger Panoramaweg is geen hele zware wandeltocht. De route loopt het meest over grind- en bospaden (rood). Delen die door dorpen gaan, gaan soms kleine stukjes over asfalt. De route is verdeeld in zeven etappes, maar langs de route zijn volop overnachtingsmogelijkheden, waardoor geoefende wandelaars ook zelf een verdeling van etappes kunnen maken, waardoor de route ook in vier of vijf dagen af te leggen is. 

 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling