Trappenchallenge Dutch Mountain Film Festival

De Trappenchallenge, durf jij het aan?

De Wilhelminaberg bij Landgraaf, ken je misschien wel van de kunstmatige skipiste die er ligt. Maar op de berg (goed, heuvel) ligt ook de langste trap van Nederland. En op die trap kun je meedoen aan een bijzondere uitdaging.

Het Dutch Mountain Film Festival daagt iedereen uit om te proberen om deze trap met de fiets te bedwingen. Wie lukt het om zonder te stoppen op de fiets de bovenste trede te halen?

Wat moet je doen?

De opdracht is simpel: Pak een goede, stevige mountainbike, en fiets naar boven. Zorg ervoor dat iemand jouw prestatie filmt en deelt met de social media accounts van het Dutch Mountain Filmfestival. Wie de top fietsend weet te halen, wordt op 2 november gehuldigd tijdens de DMFF Awardshow.  

Valsspelen mag trouwens niet, dus aan de slag gaan met videobewerking, of mensen die een e-bike pakken, doen niet voor de eindoverwinning!

Over de langste trap van Nederland

De Wilhelminaberg bij Landgraaf is een kunstmatige berg, die is ontstaan in de tijd dat de Wilhelminamijn in bedrijf was. Al het nutteloze puin dat door de mijnwerkers werd weggehakt, werd op een grote berg gestort. Nadat de mijn werd gesloten in de jaren 70, werd de berg nooit meer afgegraven, dat was simpelweg te duur. Daarom werd er maar een park van de berg gemaakt. Op de berg verrees in 1979 een ski-borstelbaan op initiatief van de Oostenrijkse skiër Sigi Moser. Later werd die borstelbaan vervangen door de overdekte skipiste die er nu ligt.

Naast de skipiste werd de trap gebouwd. De trap van meer dan vijfhonderd treden is verdeeld in 22 delen, met daartussen een vlak plateau.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)