De 2918-meter hoge Piz Amalia in het Zwitserse Engadin (foto: ©Niculin Meyer)

De Tweede editie van het Piz Amalia Music Festival komt eraan

Op 14 september 2016 gaat het 2e Piz Amalia muziekfestival van start. Een prachtige kans om te genieten van Nederlands en Zwitsers muzikaal talent in de natuur van het Zwitserse Graubünden. De opening van het Piz Amalia Music Festival is op 14 september in de Nederlandse Ambassade in Bern.

Het Piz Amalia Music Festival

Het festival is het vervolg op de succesvolle eerste editie van het Piz Amalia Music Festival. Tijdens het Piz Amalia Music Festival spelen vier Nederlandse en drie Zwitserse toptalenten uit de klassieke muziek gezamenlijk concerten. Naast het openingsconcert in Bern wordt er ook gespeeld in de regio Unterengadin in Graubünden. Daar staat de naamgever van het festival. De 2918 meter hoge Piz Amalia. Op 17 september is er een speciale galavoorstelling in het oude Slot Tarasp. Het festival doet ook Nederland aan. Op 27 november nog een voorstelling gegeven in het Kurhaus in Scheveningen. Het volledige programma is te vinden op de site van het Piz Amalia Music Festival. Drie van de voorstellingen zijn openbaar en gratis te bezoeken! 

Koninklijke berg

De Piz Amalia was tot 2004 naamloos. Ter gelegenheid van de doop van de Nederlandse prinses Amalia werd de berg naar haar vernoemd, als toonbeeld van de nauwe en vriendschappelijke band tussen Nederland en Zwitserland. Om die goede band nog eens extra te benadrukken treden de Nederlandse en Zwitserse musici samen op. 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?