De Piz Amalia. foto: ©Niculin Meyer

Nederlands muziektalent speelt op Zwitserse berg

Op 19 en 20 september 2015 vindt de eerste editie van het Piz Amalia Music Festival plaats in het Zwitserse Scuol in de regio Graubünden. Vijf jonge muzikale talenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag geven samen met de Zwitserse violiste Flurina Sarott drie concerten in de bergen rondom de Piz Amalia.
De vijf jonge Nederlandse deelnemers aan de concerten zijn Florianne Remme, Salomé Bonnema, Drummado Wijhamer, Mayte Levenbach en Daniël Tibben. Ze spelen onder leiding van Flurina Sarott, die uit de regio van Scuol komt. Voor Nederlanders is zij misschien een onbekende, maar in Zwitserland is Sarott een rijzende ster. Ze heeft inmiddels meerdere muziekprijzen gewonnen en speelt mee met één van de beste symfonieorkesten ter wereld: het Tonhalle Orchester Zürich.

Nederland en de Piz Amalia

Nederland en de regio rond de Piz Amalia hebben een bijzondere band. De berg Piz Amalia had lang geen naam. In 2004 grepen de gemeente Scuol en de regionale toerismeorganisatie de doop van de Nederlandse prinses Amalia aan om de berg een naam te geven. De berg werd vernoemd naar de Nederlandse prinses en benadrukt volgens de gemeente zo de vriendschappelijke band tussen Zwitserland en Nederland.

Programma Piz Amalia Music Festival

Het festival vindt plaats van 19 en 20 september 2015. Het eerste concert vindt op zaterdag 19 september 2015 om 11.00 uur plaats in Hotel Belvédère te Scuol. Diezelfde dag spelen de jonge musici een ‘galaconcert’ in de kerk van S-charl/Scuol. Het laatste concert van het festival is een matineeconcert op zondag 19 september, om 11.00 uur in de kapel van Chasa Mengelberg in Zuort in het Val Sinestra. De concerten duren ruim een uur en zijn gratis te bezoeken. Wie zeker wil zijn van een zitplaats, kan deze reserveren bij de plaatselijke VVV.

De organisatie van het Piz Amalia Music Festival hoopt dat het muziekfestival een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden en dat ooit op een dag, de Nederlandse kroonprinses het festival op ‘haar’ berg met een bezoekje vereert.

Meer informatie over het Piz Amalia Music Festival is te vinden op de site van het festival.
 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.