El Caminito del Rey ©Gabi

De twintig gevaarlijkste wandelroutes op aarde

Vorige maand maakte Outside Online een lijstje van de tien gevaarlijkste wandelroutes ter wereld. Daar heeft het online avonturierstijdschrift nu tien wandelroutes aan toegevoegd die eveneens de moeite van de angst waard zijn.

De wandelroutes die al in de lijst stonden en waarover Bergwijzer schreef, zijn onder meer de Chinese Mount Hua Shan – een min of meer verticale wandelroute –, canyonroute The Maze in Utah, de Zuid-Afrikaanse Drakenberg Traverse, de niet voor niets gesloten El Caminito del Rey in Spanje en de geheimzinnige Inca Trail in het Andesgebergte in Peru.

 

Maroon Bells

Onder de nieuwe wandelroutes zijn veel bergachtige in de Verenigde Staten. De eerste nieuwe is een wandeling door zuidelijke rug van de majestueuze Maroon Bells in Colorado. Deze wandelroute staat garant voor kloven, steile en glibberige paden, losse rotsen en verdwaalmogelijkheden. De toppen bereiken hoogten van meer dan vierduizend meter. In Colorado ligt ook de Longs Peak (ruim 4300 meter hoog), die eveneens wordt genoemd. Jaarlijks overlijdt gemiddeld één persoon op weg naar de bergtop.

Half Dome en Via Ferrata

In het Yosemite National Park in Californië staat een granieten gigant, Half Dome. Deze berg is een populaire wandelbestemming, maar in al die jaren dat wandelaars de berg opklommen, zouden er tientallen doden zijn gevallen. De bergroute is te kenschetsen als een lichtere variant op de Via Ferrata. De Via Ferrata door de Dolomieten worden eveneens genoemd.

Angel’s Landing en Bright Angel Trail

Dan zijn er nog de twee engelenroutes, de ene in Utah – Angel’s Landing, een prachtige smalle rotsroute waar mensen nog wel eens uitglijden en in het ravijn storten –, de andere in Arizona: de Bright Angel Trail. Op dit pad in de Grand Canyon moeten vaak mensen gered worden van de hitte.

Devil’s Path

Tot slot zijn er nog de wandelroute op de Mount Washington, de berg met het record (1934) van de snelste windvlagen ter wereld, Rover’s Run Trail, die vlak is maar vol met beren, en bergpad Devil’s Path in de staat New York.

Lees meer op Outside Online voordat je op reis gaat voor avontuur.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!