Foto: Deep Purple sluit winterseizoen in Ischgl ©TVB Paznaun – Ischgl

Deep Purple sluit winterseizoen Ischgl af

 Deep Purple sluit winterseizoen in Ischgl ©TVB Paznaun – IschglGrote namen openen en sluiten het wintersportseizoen in Ischgl. Als afsluiter van het seizoen 2012/2013 staat op 30 april de Britse rockband Deep Purple op het podium in het Oostenrijkse Ischgl. Het concert vindt plaats op 2300 meter op de skipiste van de Idalp.

De legendarische band is heer en meester in de klassieke rock. In verschillende samenstellingen van de groep bracht Deep Purple in totaal maar liefst 18 studioalbums en 36 singles in Europa uit. In Nederland is de single ‘Child In Time’ het hoogst geëindigd in de top 40, maar ook de nummers ‘Woman From Tokyo’ en ‘Smoke On The Water’ zijn hits met hoge noteringen geworden. Ieder jaar weer verovert de rockgroep een aantal plekken in de Top 2000 van Radio 2. Zo stond ‘Child in Time’ afgelopen jaar nog op nummer 4 in de lijst met de 2000 populairste platen aller tijden.

Ischgl heeft inmiddels een grote naam opgebouwd met de gratis Top of the Mountain concerten aan het begin en einde van het winterseizoen. Artiesten als Kylie Minogue, Elton John, Melanie C, Pink, Tina Turner, Alanis Morissette, Sugababes, Sting, Alicia Keys, The Killers, Scorpions en Mariah Carey gingen Deep Purple voor. Ischgl verwacht tijdens deze 18e editie van het Top of the Mountain Closing concert meer dan 20.000 muziek- en wintersportliefhebbers.

Skiën in de ochtend, openluchtconcert in de middag

Het concert begint om 13.00 uur op de skipiste van de Idalp. Entree is gratis voor iedereen met een geldige liftpas.

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?