Dineren in een luhtballon

Dineren boven de Alpen in een luchtballon

Dineren in een luhtballonTijdens de derde Hanneshof Heißluftballontrophy in Filzmoos in Oostenrijk dat van 7 tot 14 januari plaatsvindt, zal het Nederlandse luchtballonrestaurant CuliAir meevliegen. Het is de allereerste keer dat een luchtballon-restaurant meevliegt tijdens dit festival.Meesterkok Angélique Schmeinck verzorgt sinds 2003 met haar bedrijf ‘CuliAir - Sky Dining’ unieke diners tijdens luchtballonvaarten boven de mooiste gebieden van Nederland. Nu zal ze dus voor de eerste keer boven de Alpen een culinaire luchtballonreis organiseren.Dineren in een luhtballonSchmeinck beschikt over een speciale luchtballon die uitgerust is met een katrolsysteem. Hiermee kan in de warmte van de nok van de ballon gekookt worden. De mand is ingericht als keuken en restaurant. Tijdens de vier uur durende vaart krijgen gasten allerlei winterspecialiteiten voorgeschoteld, zoals gegaarde snoekbaars met pompoencrème, hertenbout met paddenstoelen, flensjes met vanilleroom en warme abrikozen met specerijen.“Het lijkt me geweldig boven de besneeuwde bergtoppen te kunnen varen en te genieten van prachtige vergezichten, of neer te kunnen kijken op de skipistes,” aldus de kok. “Het is wat je noemt een once in a lifetime experience. Letterlijk een culinair avontuur.” In Filzmoos vindt aansluitend op de Hanneshof Heißluftballontrophy ook de 33ste Internationale BP-Gas Balloon Trophy plaats (van 14 januari tot 21 januari).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen