Dit weekend start de Fjällräven Classic Zweden

Van 8 tot en met 15 augustus 2014 vindt de Fjällräven Classic plaats. Deze 110 kilometerslange bergtocht start in het dorpje Nikkaluokta in  Zweden en gaat door bergachtige gebieden en groene valleien naar het nog noordelijker gelegen Abisko waar zich een indrukwekkend nationaal park bevindt. Fjällräven Classic passeert onder andere de voet van de indrukwekkende berg Kebnekaise, trek door het uitdagende Tjäktja en dwaalt door de grazige heidevelden van Alesjaure. 

Gevarieerd landschap

De wandeltocht is heel gevarieerd in natuur. Zo start het met een route door berkenbossen, moerassen en over de rotsachtige top van Tuolpagorni en is er verderop in de wandeltocht een meer groenere route, waar een groot deel door heidelandschap gelopen zal worden. Tijdens de tocht kom je ook langs het Alesjaure meer en de Kartinvare berg waar je uiteindelijk zult eindigen bij het Abisko bergstation. Het laatste gedeelte van de route bevindt zich in een bloemrijke omgeving wat de Fjällräven Classic een wandeltocht maakt met een ontzettend gevarieerd landschap.Een groot deel van de route loopt over het het bekendste en populairste wandelpad van Zweden; Kungsleden. Deze route loopt in Lapland, het noorden van Zweden langs de bergachtige grens met Noorwegen. Het pad heeft vele berghutten,stationnetjes en andere voorzieningen.

Wil je precies weten langs welke plekken de Fjällräven Classic komt? Klik dan hier.

Videodagboek

Elk jaar organiseert het outdoor merk Fjällräven deze wandeltocht. Er zijn een aantal wedstrijdelementen aanwezig, maar het enthousiasme en de toegankelijkheid van de tocht staat voorop.  Aan de Fjällräven Classic nemen maar liefst 2000 wandelaars deel. Jong en oud zullen met gemiddeld 9 à 10 kilo bagage op hun rug, 110 kilometer afleggen door de prachtige natuur van Zweden. De Fjällräven Classic van Zweden is helemaal volgeboekt, maar om toch nog een beetje het gevoel te hebben dat je er bij bent houden ze op hun website een videodagboek bij waar elke dag een nieuwe video wordt geplaatst.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen