Drie (on)gevallen in Vorarlberg

Afgelopen zaterdag zijn er drie mensen bij diverse activiteiten van een rotspartij gevallen. Gelukkig zonder dodelijke afloop.

Een 81-jarige man die zaterdagochtend een hek aan het repareren was in Hittisau is daarbij gevallen. Hij viel vijf tot zes meter naar beneden en is daarbij flink verwond. De gepensioneerde man probeerde tijdens de val een ander hek te grijpen, maar die was verrot en dus niet stevig genoeg. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis in Feldkirch gebracht.

Een 21-jarige vrouw uit Lustenau viel bij het klimmen in Koblach. Ze was onervaren en was haar partner aan het zekeren met een Reverso-zekerapparaat. Zelf zat ze niet gezekerd aan een vast punt bij de rotsen. Ze verloor haar evenwicht en viel daarbij zo'n acht meter naar achteren. Ze had geen helm op en heeft haar hoofd zwaar verwond. Ook zij is naar het ziekenhuis in Feldkirch gebracht.

Een 22-jarige uit Nenzing viel zaterdagmiddag met zijn bromfiets 70 meter de diepte in. Dankzij zijn helm en stevig motorjack is hij slechts licht gewond geraakt. De man is met helikopter naar het ziekenhuis in Bludenz gevlogen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?