Kanchenjunga ©shankar s.

Drie vermisten na lawine op Nepalese Yalung Kang

Kanchenjunga ©shankar s.In Nepal worden sinds 20 mei twee sherpagidsen en een klimmer uit de Indiase staat West-Bengalen vermist nadat zij door een lawine op de Yalung Kang naar beneden werden gesleurd. Zoekacties werden tot nu toe bemoeilijkt door gevaarlijke weersomstandigheden.

De Indiase vrouw Chhanda Gayen (35) en haar twee berggidsen waren op circa 7000 meter op de westelijke zijde van de berg toen de sneeuw in beweging kwam. Nepalese reddingwerkers hebben de hoop opgegeven dat de drie nog levend worden gevonden.

Kanchenjunga

Gayen was een van de eerste Indiase vrouwen die de Everest hebben beklommen en probeerde bovendien als eerste Indiase vrouw de top van de achtduizender Yalung Kang te bereiken. Die bergtop is een lager onderdeel van de Kanchenjunga (8586 meter), de derde hoogste berg ter wereld.

De vermissing komt ruim een maand na de dodelijke lawine op de Mount Everest die aan zestien sherpa-gidsen het leven kostte. Dat was de dodelijkste lawine in de geschiedenis van de hoogste berg ter wereld.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.