Dutch Mountain Film Festival in Heerlen

Bergliefhebbers en filmfanaten kunnen hun passies delen tijdens het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) op zaterdag 8 februari 2014, in Heerlen. De hele dag worden daar films vertoond in het thema bergen.

Theater Heerlen opent 8 februari de deuren van de Limburgzaal, RABOzaal en INGzaal om berg- en filmfans van 12:00 tot 23:30 uur te vermaken met een gevarieerd scala aan bergfilms en expeditieverslagen. Daarnaast worden de internationale bergfilmprijzen uitgereikt.

De mens en de berg

In sommige films die zaterdag getoond worden staat de berg en het beklimmen ervan centraal, zoals in K2 Siren of the Himalayas (2012), The Last Great Climb (2013) en The Summit (2012), terwijl in andere films de berg slechts een kleine rol in de film speelt. Daar ligt de focus meer op de menselijke verhalen: Sister (2012) en Janaper Love, on a bike (2012) en The Englishman Who Went Up a Hill, But Came Down a Mountain (1995) zijn hier een goed voorbeeld van.

Bergfilmfestival

Het Dutch Mountain Film Festival wordt voor de 4e keer gehouden en is het enige internationale bergfilmfestival in Noordwest-Europa. Dit jaar vindt het voor de vierde keer plaats in Heerlen, waar het naast een uitgebreid filmprogramma ook diverse andere activiteiten biedt op vrijdag 7 en zondag 9 februari. Bijvoorbeeld fototentoonstellingen, lezingen, workshops, beeldende kunst en sportieve activiteiten zoals skiën, wandelen, klimmen, nordicwalking en mountainbiken.

Informatie

Voor meer informatie over het filmprogramma en de overige activiteiten, neem een kijkje op de website van het Dutch Mountain Film Festival.

http://www.dmff.eu

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!