Eerste Belgische berggidsenbureau Namaste viert 20-jarig jubileum

Berggidsenbureau Namaste bestaat 20 jaar. De bekende Belgische bergklimmer Jan Vanhees begon 1991 het eerste berggidsenbureau van België. Met Namaste heeft hij de professioneel begeleide bergsport voor het eerst op de Belgische kaart gezet.

Het beroep van berggids was nauwelijks bekend en onder begeleiding van een berggids naar de bergen trekken behoorde op dat moment eerder tot de taboesfeer. Alpinisme was eerder weggelegd voor enkele illustere risk seekers met hoog testosterongehalte.

Het was baanbrekend werk om, tegen de stroom in, Vlaanderen kennis te laten maken met het fenomeen berggids en mensen vertrouwd te maken met de gedachte dat bergsport niet alleen weggelegd is voor de doorgedreven amateursporter. Na 20 jaar is de bergsport niet meer weg te denken uit België.

En Namaste viert dit jubileum met andere bergliefhebbers: op de website kan je tot eind maart meedoen met een wedstrijd en grootse prijzen winnen, met als hoofdprijs een Namaste weekprogramma “Argentera & Monviso” van 5 t/m. 9 september 2011 onder begeleiding van Jan Vanhees.

Meedoen?

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!