Mount Merapi (c)Washed Over

Elf spetterende, bewandelbare vulkaangebieden

Mount Merapi (c)Washed OverThe Huffington Post heeft een selectie gemaakt van elf vulkaangebieden in verschillende werelddelen die meer dan de moeite waard zijn voor de avontuurlijke wandelaar. Wandelingen door deze gebieden zijn niet zonder risico, maar vooral onvergetelijk.

De vulkaangebieden liggen op of in Réunion, de Canarische Eilanden, Griekenland, Rusland, IJsland, Tanzania, Hawaï, de Galapagos Eilanden, Costa Rica, Indonesië en Japan. Vooral de Ol Doinyo Lengai, Masaï voor ‘Berg van God’, is met zijn bijna 3000 meter hoge steile kegel een opvallende verschijning in het Tanzaniaanse landschap. Even opvallend is Mount Fuji in Japan, die in de winter dienst doet als skiparadijs.

Het meest in het oog springend, is de Merapi. Indonesië herbergt als onderdeel van de Pacifische Ring van Vuur - het gebied dat de Pacifische Oceaan omringt waar aardbevingen en vulkanen veel voorkomen - meer dan 140 vuurspuwers. De Merapi is er een van. Deze verwoestende en zeer actieve reus (bijna 3000 meter hoog) behoort tot de zestien gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Desondanks biedt de omgeving een onvergelijkbare wandelervaring.

Bekijk op The Huffington Post het overzicht.

Meer inspiratie

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!