Saas-Fee. Foto Martin from Tyrol

En de winnaars van de BergsportAwards zijn...

Afgelopen weekend werden de winnaars van de BergsportAwards bekend gemaakt. In de categorie 'Leukste Bergsportvakantiebestemming van het jaar' heeft de regio Saas Fee/ Saas Dal in Zwitserland gewonnen.

Andere genomineerden waren onder andere de Kitzbuhler Alpen, Stubatail, Aletschgebied, Kandersteg, Jungfrauregio, maar ook de Ardennen in België en het Balkangebergte in Bulgarije.

Saas-Fee. Foto Martin from TyrolSaas-Fee is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Wallis. Het dorp is een bekende wintersportplaats met een skigebied aan de voet van het bergmassief Mischabel, waarvan de Dom (4545 m) de hoogste berg is. In totaal liggen er rondom de plaats 13 bergen die de 4000 meter overschrijden.

Nikki van Bergen won de award voor beste sportklimtalent (heeft afgelopen jaar als enige Nederlandse dame 8a+ geklommen), Ayers Rock (Zoetermeer) heeft de award binnegesleept voor leukste klimhal, Roman van der Werf voor beste sportklimprestatie (klom dit jaar meerdere 8c routes en veel 8b+en, hij deed dat vooral in de Frankenjura), en Jorg Verhoeven won de award voor beste alpiene prestatie (verdiend vanwege zijn beklimming in Italië, Mt Brento, Brento Centro 8b).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?