Kabelbaan op de Zugspitze

Er wordt weer gebouwd aan de hoogste kabelbaan van Duitsland

Er wordt weer gebouwd aan de hoogste kabelbaan van Duitsland. Door een conflict tussen de bouwer en de eigenaar van een aantal zendmasten op de Zugspitze lag de bouw een tijd stil, maar het conflict is bijgelegd. De opening van de nieuwe kabelbaan staat gepland voor de winter van 2017.

Nieuwe kabelbaan naar top van de Zugspitze

Sinds 1963 brengt de Eibsee-Seilbahn mensen naar de top van de hoogste berg van Duitsland. De Eibsee-Seilbahn heeft echter niet meer de capaciteit om alle toeristen naar de top te brengen. Daarom werd in 2012 besloten om een nieuwe kabelbaan aan te leggen. Vorig jaar werd gestart met de bouw, maar die kwam al snel stil te leggen nadat de eigenaar van een aantal zendmasten protest aantekende. De eigenaar vreesde dat de nieuwe hoge pijlers van de kabelbaan de signalen van zijn antennes zouden verstoren.

3 wereldrecords voor nieuwe kabelbaan

Want hoog zijn de pijlers van de nieuwe baan zeker. De Eibsee-Seilbahn stond al bekend om de hoge pijlers en grote overspanningen, maar de nieuwe kabelbaan verpulvert die afstanden. De nieuwe kabelbaan gaat maar liefst 3 wereldrecords zetten. De hoogste pijler die de kabels ondersteunt wordt 127 meter hoog. Ook het wereldrecord voor het grootste hoogteverschil voor 1 sectie gaat naar de nieuwe baan: 1,945 meter. Het laatste wereldrecord dat de baan zal zetten is de grootste overspanning. Die wordt namelijk 3,213 meter.

 

Bronnen: Alpin.de en Zugspitze.de

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!