Uitzicht over het Nationalpark ©M M

Fietsmarathon door het Zwitsers Nationaal Park

Uitzicht over het Nationalpark ©M MIn augustus houdt Engadin Scuol voor de dertiende keer de Nationalpark Bike Marathon. Deze fietsmarathon is uitgestippeld over de drie afstanden van 137, 103 en 66 kilometer door het Zwitsers Nationaal Park.

De tocht van 137 kilometer start en finisht in Scuol, de 103 kilometer begint in Fuldera en de 66 kilometer in Livigno. Het parcours is vrijwel volledig onverhard en voert door de natuur: bossen, bergen en valleien. In het langste alternatief fiets je van Unterengadin naar Val Müstair en dan Livigno. Over het Oberengadin trap je door het Zwitsers Nationaal Park.

Een impressie van de voorgaande editie:

 

4026 meter hoogte

Wie mee wil doen aan de Bike Marathon, kan kiezen uit verschillende categorieën, waaronder Dames Elite, Heren Elite, Dames Fun en Heren Fun. Er is bovendien een estafette mogelijk voor vier personen.

De 137 kilometer-route kent een hoogte van 4026 meter en een stuk singletrail van 13 kilometer. De kortere routes zijn minder hoog. De 66 kilometer gaat via Chaschauna 2694 meter hoog de lucht in, waarna een lange afdaling volgt. In deze route is een singletrail van 3 kilometer inbegrepen.

Op de website bike-marathon.com kun je je aanmelden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.