Flinke pech voor parachutist en piloot

Op zondag 28 augustus zijn er in Oostenrijk drie ongelukken gebeurd, elk na problemen in de lucht. Het gaat om een ongeluk tijdens parachutespringen en paragliden en een vliegtuigcrash. De inzittenden van de vliegtuigen hebben het niet overleefd.

In het dorp dorp Matrei is zondag een 26-jarige parachutist ernstig gewond geraakt nadat hij op 1.500 meter hoog in de problemen raakte. Zodra hij landde, stortte hij 20 meter van een steil weiland af. Hij is naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

In het district Bezirk Liezen is een 31-jarige toerist uit New Delhi gewond geraakt tijdens een uit de hand geraakte manoeuvre. De man begon aan een paragliding-vlucht vanaf het bergstation Planaibahn in de richting van Schladming. Vlak voor de landing voerde hij een steilspiraal manoeuvre uit, die hij niet op tijd af kon maken. Hij stortte neer in een weide. Hij werd met vermoedelijke rugletsel naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht.

In Zell am See zijn zondagmiddag twee  vliegtuigen op elkaar gebotst. Het ging om een gemotoriseerd zweefvliegtuig en een motorvliegtuig. Vlak voor de landing, ongeveer 20 meter boven de grond, botsten de vliegtuigen en waren drie van de vier slachtoffers op slag dood. De overlevende zat vast in de wrakstukken, hoewel hij later op de avond overleed aan zijn verwondingen. Het is niet duidelijk waarom de vliegtuigen op elkaar invlogen.

Bron: oestereich.orf.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!