Sneeuw. Foto Fugue

Flinke sneeuwval in de Alpen

Webcam september HochsoldenDe verwachte sneeuw dit weekend heeft de Alpen wit gekleurd. In de bergen viel op sommige plaatsen 40 tot 60 centimeter sneeuw. Ook op lager gelegen plaatsen viel sneeuw, bijvoorbeeld op 560 meter in Innsbruck.

De verwachting was dat de sneeuwgrens op zo'n 1500 meter zou liggen, maar op veel plaatsen viel er op 1000 meteren lager al sneeuw. In Graubünden sneeuwde het in dalen die op 700 meter hoogte liggen. De vele sneeuwval bezorgde het verkeer de nodige overlast. In sommige gebieden van Zwitserland en Oostenrijk is het nu verplicht om met sneeuwkettingen of winterbanden te rijden. Ook zijn in beide landen verschillende bergpassen afgesloten voor verkeer.

Voor vandaag wordt er nog meer sneeuw voorspeld, die in veel dalen zal overgaan in regen. Het laaggelegen Innsbruck op 560m meldde vanochtend natte sneeuw bij +2,8 graden en dat is toch wel zeldzaam half september. Enkele andere plaatsen waar het vanochtend wit is geworden zijn Mayrhofen (630m), Kitzbühel (800m) en Ehrwald (1000m). Mogelijk zal ook de eerste vorst al zijn intrede doen. Vanaf woensdag slaat het weer echter om en worden er weer temperaturen boven de 20 graden verwacht. 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen