Frontier; de nieuwe film van TEVA in première

Op zaterdag 12 maart brengt Teva een korte film over de meest extreme stunts op de wildste wateren naar het witte doek; ‘Frontier’. De film is gemaakt door de internationaal befaamde extreme sporter Rush Sturges en brengt de mooiste locaties ter wereld en de meest spectaculaire stunts in beeld op het gebied van extreme kayakking. Van Noorwegen en Ijsland tot Canada en China. Eén van de atleten die werd gefilmd, is Nederlands kampioen Casper van Kalmthout. De film die deel uitmaakt van een Europese tour, gaat op 12 maart in première in het Filmhuis Den Haag.

Watervallen van veertig meter
Regisseur Rush Sturges is één de meest bekende extreme sporters. De oud jeugd-wereldkampioen extreme kayakking heeft veel ‘eerste afdalingen’ op zijn naam staan en is tegenwoordig ook actief als regisseur voor extreme sports video’s en films. Extreme kayakking vindt plaats op de meest ruige wateren met watervallen tot veertig meter hoog. Teva wil met de film mensen inspireren om het avontuur op te zoeken naast hun reguliere dagelijkse leven en op die manier dingen te doen die je nooit meer vergeet. ‘Frontier’ geeft een spectaculair beeld van de meest extreme afdalingen van watervallen en woeste stroomversnellingen.

Hollands glorie op woeste wateren
Eén van de atleten die werd gefilmd, is de Nederlandse Teva Team Rider, Casper van Kalmthout.  “Ik ben mee geweest naar China en Canada (Quebec). Het is te gek dat je op pad bent met de besten van de wereld, die allemaal een eigen stijl hebben. Daarnaast zijn we inmiddels een groep vrienden geworden die ik eigenlijk alleen te zien krijg tijdens deze reizen en andere evenementen,” aldus de Nederlands kampioen. Van Kalmthout vervolgt over Rush: “In de zes jaar dat ik Rush ken, heb ik hem zien uitgroeien tot de beste regisseur op het gebied van extreme sports films. Hij heeft een heel duidelijk beeld in zijn hoofd wat en hoe iets in de film moet komen. Als er iets opvallends in de kayakwereld gebeurt, is de kans dan ook groot dat Rush er iets mee te maken heeft,” vertelt Van Kalmthout.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Merk: 

Rubriek: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?