CIPRA bestaat 60 jaar en organiseert wandeltochten

Ga mee met de wandeltochten in de Alpen van CIPRA

CIPRA bestaat 60 jaar en organiseert wandeltochtenDe Internationale Commissie voor de Bescherming van de Alpen (CIPRA) organiseert ter ere van haar 60 jarig bestaan onder de naam Alpine Power een aantal wandel- en fietstochten in de Alpen. Deze tochten overschrijden landelijke grenzen en gaan gepaard met tal van activiteiten.

Het Alpine Power-evenement is in juli van start gegaan in Oostenrijk, maar zal eveneens plaatsvinden in Italië, Slovenië, Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland.

Onderweg tonen de ervaren CIPRA-gidsen aan de deelnemers mooie plekken in de Alpen en delen zij hun ervaring met belangstellenden. Ze vertellen daarbij over de Alpen en wat CIPRA en haar dochterondernemingen voor werk verrichten in het gebied. Inschrijven is mogelijk voor iedereen, maar voor de meeste tochten is een zeker niveau van uithoudingsvermogen vereist.

Afgelopen week vonden de wandeltochten plaats in het Kleinwalsertal en in de Beierse Alpen. Foto's vind je op de Facebookpagina van Cipra. De eerstvolgende wandeltocht is 20-22 juli in de Dolomieten. Meer informatie vind je op de website.

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.