Reddingshond in actie

Gered na bijna 24 uur: reddingshond is de held

Een bijzondere redding op de Oostenrijkse berg Wildkogel. Na bijna 24 uur werd een vermiste Duitser gered dankzij de scherpe neus van labrador Duke.

Dinsdagavond raakte een rodelaar vermist. De Duitser was samen met zijn vrouw op pad gegaan vanaf het berstation van de Smaragdbahn maar kwam niet beneden aan. De vrouw alarmeerde de bergreddingsdiensten die met men en macht aan het zoeken gingen ondanks de invallende duisternis. De zoekactie was echter tevergeefs. De duisternis en een opkomende sneeuwstorm zorgden ervoor dat de zoektocht gestaakt moest worden.

Vervolg zoektocht

De volgende ochtend ging de zoektocht vroeg verder. Daarbij kregen de bergredders hulp van teams uit de omgeving. De Alpine politie probeerde nog om de mobiele telefoon van de vermiste rodelaar uit te pijlen, maar dat mocht niet baten. Dat er ’s nachts nog 30 centimeter sneeuw was gevallen, maakte de reddingsactie niet bepaald makkelijker.

Reddingshond held van de dag

Een reddingshond uit het team van de bergredders uit Mittersill kwam de onfortuinlijke rodelaar op het spoor. Hij lag zo ongeveer 50 meter bij de route vandaan in een bos. De man was onderkoeld, maar aanspreekbaar. De man werd in een vacuümmatras terug naar de route vervoerd, waar hij met een sneeuwscooter in veiligheid werd gebracht, bijna 24 uur nadat de man in de probblemen was gekomen. Hond Duke was de held van de dag.

Bron:

http://www.bergrettung-salzburg.at/news/news-detail/mittersill-sucheinsa...

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past