Gevolgen kredietcrisis merkbaar in wintersportgebieden

Boekingen voor wintersporten bij Nederlandse touroperators blijven tot nu toe achter bij de aantallen van vorig jaar. Reizen als wintersporten lijken een belangrijk bezuinigingsobject te zijn in deze tijden van economische crisis. De Oostenrijkse wintersportgebieden proberen de crisis het hoofd te bieden door investeringen te doen in hun voorzieningen.

Sinds het begin van de kredietcrisis is het duidelijk dat mensen het eerst bezuinigen op luxeobjecten als vakanties. Dit is ook merkbaar in de hoeveelheid mensen die op wintersport gaat. In de afgelopen jaren is dit aantal merkbaar gedaald. De vele last-minute boekingen zijn daar ook een bewijs van; mensen wachten steeds langer op de juiste aanbieding of wachten om te zien of zij ‘aan het eind van de maand nog geld overhebben’.

Nederlandse touroperators vestigen hun hoop op deze laatboekers en proberen op verschillende manieren toch mensen te overtuigen om de ski’s onder te binden. Zo biedt Thomas Cook een sneeuwgarantie, waarbij mensen hun reis kunnen annuleren als op de plaats van bestemming weinig sneeuw is gevallen.

In Oostenrijk proberen de wintersportgebieden hier op in te spelen door investeringen te doen in de pistes en voorzieningen. Daarnaast bieden zij scherpe aanbiedingen om toeristen over te halen. Wat niet veranderd is door de crisis, is dat mensen nog steeds op zoek zijn naar een zo luxe mogelijke vakantie. Het lijkt dat een aantal skiërs die wel richting de skigebieden trekken bereid zijn om, ondanks de kredietcrisis, hier wat extra geld voor neer te leggen.

Ga jij op wintersport?

We zijn erg benieuwd of jij tijdens de kredietcrisis andere keuzes maakt wat betreft wintersport. Ga jij dit jaar op wintersport? Heb je al geboekt? Of ben jij zo'n 'laatboeker'? Laat je overwegingen weten via de mail

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?