Goedkope wintersport? Ga naar Bulgarije of Servië

Een veel gehoorde reden om niet op wintersport te gaan is vaak de prijs die je betaalt voor vervoer, verblijf en de skipas. Vliegticketzoekmachine Skysanner heeft nu onderzocht welke Europese skigebieden de meeste waar voor het geld dat je betaalt bieden en hier een top 21 van gemaakt.

Er is een vergelijking gemaakt tussen de prijzen die je betaalt voor zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer in een driesterren hotel, huur van de ski's en natuurlijk een skipas voor twee personen.

Voor de goedkoopste wintersportvakanties moet je het wel iets verder dan de gebruikelijke gebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland zoeken. Zo kwam skigebied Borovets in Bulgarije als voordeligste uit de bus. Dit is een van de oudste skigebieden van Bulgarije en ligt op 1300 meter hoogte in het Rila-gebergte. Ideaal voor beginners en gemiddelde skiërs, waar uitstekende skilessen worden gegeven en goede après-ski mogelijkheden zijn.

Op de tweede plaats staat Kopaonik in Servië, een zeer modern skigebied met 21 liften en een hoogteverschil van 521 meter. Dit gebied heeft haar traditionele charme behouden, met hutjes met rieten daken langs de piste maar tegelijkertijd beschikt het ook over veel bars en clubs waar tot in de kleine uurtjes gefeest kan worden.

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!