Logo Sochi Winterspelen 2012

Gondelbaan Sotsji uitgerust met kogelvrije ramen

Logo Sochi Winterspelen 2012De gondelbaan die bezoekers tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 naar het biatlonstadion in het Russische Sotsji zal brengen is uitgerust met kogelvrije ramen. Franz Berger, directeur van de internationale biatlonunie IBU, kwam met dit nieuws, nadat een week geleden duidelijk werd dat de voorbereidingen in Sotsji ver achterlopen op schema.

Biatlon is een skisport, namelijk een langlaufwedstrijd waarbij de deelnemers op bepaalde punten moeten geweerschieten op een doel. De kogelvrije ramen in de gondels moeten de bezoekers dus beschermen tegen eventuele kogels van de biatlon-deelnemers.

Gian Franco Kasper, voorzitter van de wereldskiorganisatie FIS liet vorige week weten dat hij zich zorgen maakt over de voorbereidingen in Sotsji. Volgens Kapser ‘lijkt Sotsji meer op een bouwput en zijn ook de sportinstrumenten nog niet klaar’.

Zo is bij het schansspringstadion de bouw van de observatietoren nog niet afgerond en heeft het organisatiecomité het maximale aantal toeschouwers dat bij de Winterspelen het schansspringen kan bekijken sterk teruggeschroefd. Vanwege bouwtechnische en logistieke redenen is het niet mogelijk meer dan 7.500 mensen toe te laten in het stadion.

Meer informatie over de Spelen in Sotsji/ Sochi: http://www.sochi2014.com/en/?langid=en

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!