Wildon Steiermark. Beeld door Josef Moser via Wikipedia

Graven uit de vroege bronstijd ontdekt in Oostenrijk

Wildon Steiermark. Beeld door Josef Moser via WikipediaIn Wildon hebben archeologen een aantal van de oudste graven van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken ontdekt. Onderzoek heeft aangetoond dat de graven uit de vroege bronstijd stammen en ca. 6000 jaar oud zijn. De archeologen vonden de graven om de zomer van 2012 in een rotsformatie. Hier werden ook archeologische objecten gevonden zoals aardewerken.

Verbrande schedel

De archeologische opgraving werd uitgevoerd door het Kulturpark Hengist in opdracht van het Federaal Bureau Monumenten. Bij de opgraving werden verschillende artefacten gevonden die vermoedelijk stammen uit Kroatië. Onder deze artefacten zat ook een keramische urn die een opvallende vorm had. In de urn waren bovendien de resten te vinden van een deels verbrandde schedel. Het is nog onduidelijk hoe de objecten in Wildon terechtgekomen zijn.

Oudste graven ooit in Stiermarken

De graven dateren tot ongeveer 6000 jaar terug. Hiermee zijn het de oudste graven die ooit in Stiermarken zijn gevonden. Eerder werden twee graven van 3000 jaar oud gevonden, wat voorheen het record van oudste graven in Stiermarken was. De graven geven veel informatie over nederzettingen in die tijd.

Bron: Archeologie Online

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?