Dutch Mountain Filmfestival 2021

Het elfde Dutch Mountain Filmfestival komt eraan!

Het is weer najaar en dat betekent ook dat het Dutch Mountain Film Festival eraan komt. Na een jaar waarin alles aangepast moest worden, kan het programma van de elfde editie van het DMFF weer gewoon plaatsvinden vanuit het ‘basiskamp’ in Heerlen en het ‘subkamp’ in Aken. Van 2 tot 7 november 2021 vindt in die twee steden het Dutch Mountain Film Festival plaats.

Freedom to Roam

Er staan vijfentwintig korte en lange bergfilms op het programma, maar ook panelgesprekken en sportieve activiteiten. Alles vindt plaats in het thema ‘Freedom to Roam’. Want moeten we onbeperkt door de natuur kunnen trekken? Of zijn er juist allerlei regels en richtlijnen? Die vraag komt aan bod in de films en in een groot panelgesprek.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Nieuw daarbij is dat er niet alleen over films gepraat wordt, er is ook aandacht voor literatuur. Schrijvers van boeken over berg- en outdoorsport gaan met elkaar het gesprek aan over wat ‘Freedom to Roam’ nou eigenlijk betekent. Extra leuk is, dat je bij hen ook je boek, dat je in de lokale boekwinkels kan kopen, kan laten signeren. En natuurlijk worden er korte verhalen over onze ‘Seven Summits’ gepresenteerd.

Nieuwe prijs 

En dat is niet het enige nieuwe. Ook de prijzen zijn vernieuwd, dat wil zeggen: er is er een bij gekomen. Voor het eerst wordt de Climate Award uitgereikt. Een prijs voor de film die klimaatverandering het beste of meest urgent in beeld brengt. Op 5 november weet je welke films deze, of een van de andere prijzen gewonnen hebben.

Wie niet alleen maar stil wil zitten om naar de films te kijken en verhalen te luisteren, kan zich ook uitleven. Zoals altijd is er de Summit Ride, een fietstocht van de hoogste ‘berg’ van Nederland, naar de hoogste top van België. Natuurlijk is er ook de Dutch Mountain Trail, de Nederlandse ‘bergwandelroute’ die langs de zeven hoogste toppen van ons land en daarmee door de regio van het DMFF voert. Nieuw is ook een gravelride voor fietsers langs die Nederlanse Seven Summits. De precieze route daarvan wordt op de eerste dag van het Festival bekend gemaakt.

Meer weten? Op de website van het DMFF vind je het hele programma. 

DMFF 2021

Meer inspiratie

Rubriek: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling