Het Kaisertal: het mooiste plekje van Oostenrijk

Op 26 oktober, de nationale feestdag van Oostenrijk, vond de jaarlijkse verkiezing plaats voor de mooiste plek van Oostenrijk. Alle negen Oostenrijkse deelstaten stelden een finalist voor in het tv-programma 9 Plätze - 9 Schätze. De jury en de kijkers velden het oordeel. Het Kaisertal kan zicht het komende jaar het mooiste plekje van Oostenrijk noemen.

Het Kaisertal ligt midden in een beschermd natuurgebied en was het laatste bewoonde dal van oostenrijk dat geen verbinding had met het openbare wegennet. Het dal was alleen te voet toegankelijk. De auto’s die er waren, reden rond zonder kenteken, omdat er toch niet gecontroleerd werd. De tunnel waarmee het dal in 2008 op de rest van het land werd aangesloten, is ook alleen bedoeld voor de 39 geregistreerde bewoners van het dal. Mensen van buitenaf moeten nog steeds te voet naar het dal.

Wandelen over de Kaiseraufstieg

Wie het dal wil bereiken, doet dat te voet, via de Kaiseraufstieg. Een trap van 285 treden leidt je naar het dal, dat geroemd wordt om de bijzondere flora en fauna. Vanuit Ebbs ga je 258 treden omhoog het dal in. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht over de stad Kufstein.

9 Plätze - 9 Schätze

“9 Plätze - 9 Schätze” is een programma van de Oostenrijkse TV-zender ORF2. Tijdens het programma kiezen het publiek en een jury het mooiste plekje van Oostenrijk. Daarbij gaat het om mooie natuurbestemmingen en juist niet de grote toeristische trekpleisters. In 2014 ging de winst naar de Grüner See in Steiermark en in 2015 won de Formarin See-Rote Wand in Vorarlberg.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.