Kendal Mountain festival

Het Kendall Mountain Filmfestival 2018

Vandaag begint in het Engelse Lake District het jaarlijkse Kendal Mountain Festival. Een jaarlijks outdoorfestival met films, lezingen en workshops, voor iedereen die van outdoor houdt.

Oscars van de outdoorfilms

Hoogtepunt van het programma is de International Film Competition, die ook wel de ‘Oscars van de outdoorfilms’ wordt genoemd. Honderd van de beste outdoorfilms ter wereld dingen mee naar de twaalf prijzen die vergeven kunnen worden. En dat zijn niet allemaal spectaculaire films met volop outdoor-actie. De filmlijst kenmerkt zich juist door variatie. Er is meer dan voldoende ruimte voor cultuur en natuur in de films. Bij de films is ook ’s werelds grootste programma met lezingen over outdoor-onderwerpen.

Boardman Tasker Prize for Mountain Literature

Naast de films en lezingen zijn er ook exposities én er is ruimte voor boeken. Op het Kendal Mountain Festival wordt namelijk ook de Boardman Tasker Prize for Mountain Literature uitgerijkt, een prijs voor de mooiste bergboeken. Tijdens de specialist sessions kun je kennis maken met specialisten in verschillende outdoordisciplines die je alles vertellen over hun bijzondere sport.

Kendal Mountain Festival

Ontmoet atleten en ontwerpers

Ook verschillende bergsportmerken zijn aanwezig. Bij het basecamp van bijvoorbeeld RAB kun je de atleten van het merk ontmoeten, maar ook praten met de ontwerpers van de spullen. Uiteraard kun je ze dan alles vragen over het jubileum van het Microlight Jacket, dat tien jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht werd, maar waar de ontwerpers van RAB sindsdien altijd nog veel aanpassingen aan hebben gedaan om het nog beter te maken.

Meer weten? Op de website van het Kendal Mountain Festival kun je het hele programma vinden. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Merk: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen