Klimcentrum Noardwand Leeuwarden

Het modernste klimcentrum van Europa komt in Leeuwarden

In Leeuwarden wordt op dit moment hard gewerkt aan het modernste klimcentrum van Nederland. Als alles volgens plan verloopt, opent het klimcentrum rond de jaarwisseling 2018-2019 de deuren.

Klimcentrum Noardwand

Mountain Network mag het nieuwe klimcentrum met de toepasselijke naam Noardwand gaan uitbaten. Met de naam wordt natuurlijk verwezen naar de noordelijke ligging in Nederland, maar zeker ook naar de beruchte noordwanden in de berggebieden.

Olympische disciplines

In het nieuwe klimcentrum kan er geklommen worden op de drie olympische disciplines in de klimsport: lead, speed en boulder. Dat betekent dat het klimcentrum ook als eerste in de Benelux een speed-klimwand krijgt, die door het IFSC is gecertificeerd. Naast die wand komen er veertig toprope touwen, zowel binnen als buiten een voorklimwand en een bouderfaciliteit. Als kers op de taart komt er een cavingparcours, een clip ’n climb klimpark en het park krijgt de mogelijkheid om een vrije val van 25 meter te maken. Daarmee wordt klimcentrum Noardwand een van de meest gevarieerde klimcentra van Europa!

Hier vind je alvast een klein impressie van hoe alles er uit komt te zien

Mountain Network

Noardwand wordt het tweede centrum van Mountain Network in Friesland. Mountain Network biedt cursussen en lessen aan in zes klimhallen in Nederland en op locaties in de Ardennen. 

 

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!