kletterzentrum Innsbruck

Grootste klimhal ter wereld geopend

In de Tiroolse hoofdstad Innsbruck opende op 15 mei 2017 de Kletterhalle Innsbruck haar deuren. De indoorhal is de grootste klimhal ter wereld.

Tekst en foto's: Jonathan Vandevoorde

Het hoofdgebouw is ronduit indrukwekkend. Toen ik er begin mei langs ging was men nog bezig met het vastschroeven van de grepen op de wanden, waarvan sommige 17 meter hoog reiken. Het gaat om 600 (!) verschillende routes over een klimoppervlakte van 4500 vierkante meter, waarvan een deel zich op drie klimtorens buiten bevindt. In de lage hangar ernaast vindt de enthousiasteling 1200 vierkante meter aan boulderwanden.

kletterzentrum Innsbruck

Veel klimroutes voor hobbyisten

“60 procent van de routes zijn voor beginners en hobbyisten”, legde initiatiefnemer en manager Reinhold Schärer het mij uit, verfkwast in de hand. “De rest is für die Profi’s”. Er is ook een kinderspeelklimtuin en een cafetaria. Met de nieuwe klimhal, die het oude klimcentrum Tivoli vervangt, is Innsbruck helemaal klaar voor het WK in 2018. 

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!