De derde Envirotrek van 2014 was een succes.

Heuvels Landgraaf weer schoon na succesvolle Envirotrek

Envirotrek Landgraaf Group PhotoOp zondag 15 juni verwijderden 47 enthousiaste mensen maar liefst 78 zakken en 700 kilo met vuil uit de heuvels rondom Landgraaf. De derde Envirotrek van 2014 werd georganiseerd door de Nederlandse stichting Respect the Mountains, in samenwerking met KEEN Footwear.

Schoenen, autobanden en een LP

‘s Ochtends verzamelden alle deelnemers zich bij het klimpark van SnowWorld. Na het welkomstwoord werden drie verschillende groepen de heuvel opgestuurd, om zoveel mogelijk afval te verzamelen. 700 kilo afval werd gevonden, waaronder veel glas, piepschuim, plastic, karton en vier autobanden. Er werden zelfs schoenen, biervaatjes, een stalen pijp, ondergoed, een masker van Phantom of the Opera, een LP en halve skies gevonden.

Een vader met zijn twee zoons stortte zich met zo’n enthousiasme op de taak dat zij in alle struiken doken en met een grote buit uit kropen, en zij werden beloond met een paar KEEN schoenen. Ook de twee meiden die fanatiek over gingen tot het uitgraven van een stalen pijp wonnen een prijs, evenals de deelnemer die de oude LP vond.

Naast KEEN Footwear maken ook Respect the Mountains partners Barefoot Wines en Bergans of Norway Envirotrek mogelijk. Envirotrek Landgraaf was mede mogelijk door de hulp van SnowWorld, Bever en Salt magazine.

Envirotrek Landgraaf gemist? 

Envirotrek heeft 700 kilo afval in Landgraaf opgehaald.Geen nood, Envirotrek evenementen worden in zomer 2014 ook nog hier gehouden: ENVIROTREK CLEAN UP SERIES 2014:

  • 29 juni: Schoorl, Nederland 
  • 8 juli: Mayrhofen, Oostenrijk 
  • 19 juli: Cesky Raj, Tsjechië 
  • 22 juli: Samoens, France
  • 17 augustus: Noord Wales, Verenigd Koninkrijk 
  • 24 augustus: Lake District, Verenigd Koninkrijk

Kijk voor de precieze details op de website van Respect the Mountains.

Envirotrek

Envirotrek is een serie van Clean Up evenementen met drie aandachtspunten:

  1. Het opruimen van (zwerf)afval in natuurgebieden; 
  2. Het creёren van Berg Bewustzijn; en 
  3. Het bouwen van een gemeenschap door samen te werken.

Envirotrek evenementen zijn altijd leerzaam en leuk, en geschikt voor alle leeftijden. ook levert iedereen een bijdrage aan het verbeteren van kwetsbare bergmilieus.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer