Hoe de hond in het woestijnachtige gebied weet te overleven - is onbekend.

Hond overleeft op top Kilimanjaro

Hoe de hond in het woestijnachtige gebied weet te overleven, is onbekend.Een toerist kwam tot een aparte ontdekking tijdens zijn wandeling over de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Op de Uhuru-piek, ruim 5.730 meter boven zeeniveau, zag hij een roestkleurige hond lopen die daar blijkbaar zonder problemen wist te overleven.

Deze ontdekking liet dierwetenschappers stomverbaasd achter. De grootste vragen die bij hen achterbleven waren waarom de hond zo hoog is geklommen en hoe hij daar heeft kunnen overleven op het woestijnachtige gebied van de vulkanische berg.

Een dierenarts suggereert dat de hond misschien hondsdol is en daarom besloot de berg te beklimmen. Hij waarschuwt mensen dan ook om afstand te behouden als ze de hond zien.

Antoine le Galloudec, de Franse toerist, beklom samen met drie collega’s de Kilimanjaro. Hij nam direct een foto van de hond met zijn mobiele telefoon. Later zou hij die per e-mail opgestuurd hebben naar de Tanzania’s Citizen krant. “Ik zag de hond een meter verderop liggen vanwaar ik stond,”  aldus Galloudec.

Toen Abel Edward, een gids van Ahsante Tours, de foto zag, kon hij zijn ogen niet geloven. Tien jaar terug had hij in de krant gemeld dat er een hond gespot was op 3.960 meter hoogte op de berg. “Hoe die het heeft kunnen overleven in die koude omgeving en wat de hond in die tijd heeft gegeten, is een mysterie voor ons,” aldus Edward.

Bron: The Telegraph

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.