peru berghotel skylodge

In dit hotel in Peru slaap je als een condor

Een video van beroepsreizigster Lesley Murphy in een op vierhonderd meter hoogte hangende hotelkamer, verscheen deze week op internet. Het hotel in Peru waar ze verbleef heeft fantastische uitzichten en is van alle gemakken voorzien. Alleen een lift is er niet: om in je kamer te komen moet je abseilen of ziplinen.

Het idee van het berghotel

Het uitzonderlijke hotel is gemaakt door een aantal jonge ondernemers in Peru. De bedenkers streven volgens hun website naar excellentie en innovatie. Ze willen iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, een avontuur in de bergen bieden. Hun opzet is geslaagd, al is de ervaring wel voor degenen met een goedgevulde portemonnee. Het kost wat, maar je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug.

De suites van het berghotel

Er zijn drie transparante capsules aan een klif van een berg in Cuzco gehangen, waarbij iedere capsule aan acht mensen plaatsbiedt. De hangende hotelkamers zijn gemaakt van aluminium en polycarbonaat. Het is de bedoeling dat het hotel permanent blijft hangen. Per kamer is er een badkamer en een plaats om te eten. Zelfs roomservice ontbreekt niet. Het hotel biedt ook buitenactiviteiten aan.

Activiteiten vanuit het berghotel

Vanuit het hotel kun je een via ferrata doen. Dat kan onder begeleiding van een instructeur en duurt ongeveer drie tot vier uur. Behalve klettersteigen kun je ook ziplinen. Er zijn zeven ziplines met een totale lengte van 2800 meter. Beide activiteiten zijn ook te combineren.

bronnen: wereldreis.net, naturevive, Lesley Murpy

foto: Naturevive