Daniel Jung record op Tiroler Hohenweg

In recordtijd over de Tiroler Höhenweg

De Tiroler Höhenweg is een lange-afstandswandelroute die van Mayrhofen in Oostenrijk naar het Italiaanse Merano loopt. Een lange tocht door het prachtige hooggebergte van Tirol. De meesten doen daar zo’n tien tot twaalf dagen over. Maar niet als je Daniel Jung heet. De Italiaanse trailrunner deed er slechts 57 uur en 32 minuten over om zijn Tiroler Höhenweg Challenge te volbrengen!

Jung vertrok op 7 augustus om vier uur in de vroege ochtend voor zijn tocht in de richting van Pfitscher Joch. Vanaf daar ging het over de Wildseepsitze en de Wolfendorn de Brennerpas op en de Oostenrijks-Italiaanse grens over. Na 23 uur stond Jung al op de Wetterspitze, 101 kilometer van zijn vertrekpunt.

Zwaar parcours

Het parcours begon hem echter parten te spelen. Het terrein van de Tiroler Höhenweg voert over open passages, scherpe richels en zelfs een aantal via ferrate. Het moeilijke terrein begon roet in het eten te gooien. Het droomschema, waarin Jung de hele tocht in slechts 48 uur zou volbrengen bleek op geen enkele manier haalbaar te zijn. Daarom werd er een rustpauze in de Schneeberghütte ingelast, en later nog een in het Josef Pixner Bivak. Hoewel Jung zowel mentaal als fysiek de absolute grens opzocht, was opgeven nog geen optie. Merano was al zo dichtbij. Uiteindelijk kwam hij daar op 9 augustus rond half twee in de middag aan.

Daniel Jung record op Tiroler Hohenweg

Niet alleen

Helemaal alleen was Jung niet tijdens zijn monsteronderneming. Een aantal keer werd hij vergezeld door andere atleten, waaronder Philipp Reiter en David Wallmann, die deze zomer zelf nog de Red Bull der Lange Weg in een recordtijd voltooiden

Zelf zei de trailrunner na aankomst in Merano dat hij de tocht en het terrein duidelijk onderschat had. De ‘grootste uitdaging’ uit zijn sportcarrière was volgens Jung extreem vermoeiend geweest en hij moest dieper dan ooit in het rood om de tocht te voltooien.

 

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past