International Mountain Summit van start

Vanaf zaterdag 20 oktober vindt het jaarlijkse International Mountain Summit (IMS) in Zuid-Tirol weer plaats. Het IMS brengt de top bergbeklimmers ter wereld bij elkaar. Tijdens het evenement is er een breed scala aan activiteiten en wordt de toekomst van de bergen en het alpinisme besproken.

Tijdens de IMS ontmoeten bergliefhebbers, 's werelds beste alpinisten, aanstormend talent en belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren, informeren en enthousiasmeren.

Tijdens deze dagen is er een divers programma. Er vinden congressen en discussies plaats waar de laatste actuele onderwerpen in verband met bergbeklimmen worden besproken. Zo komen de gevolgen van klimaatverandering aan bod en komen bekende bergbeklimmers, zoals Steve Swanson, aan het woord.

Wandelen met bekende bergbeklimmers

Tijdens het IMS is er de mogelijkheid om workshops te volgen voor zowel beginners als gevorderde bergbeklimmers. Ben je niet geïnteresseerd in een workshop? Maak dan zelf een wandeling met bekendheden, zoals Gerlinde Kaltenbrunner en Ralf Dujmovits. Daarnaast vinden er nog talloze verschillende seminars en presentaties plaats.

En zo is er nog heel veel meer te doen! Lees het programma in het Nederlands op de website van Zuid-Tirol.

De trailer van IMS 2012:

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!