Berghut in de Hoge Tatra - Slowakije (c)beranekp

Internationale wedstrijd: ontwerp een berghut voor Slowakije

Tatra, Slowakije (c)János TamásSlowakije organiseert een internationale ontwerpwedstrijd voor een nieuwe berghut bij de stad Kezmarok in de Hoge Tatra, een bergketen in de Karpaten. Architecten en ingenieurs kunnen tot 2 juni 2014 hun berghut-idee inleveren bij de initiatiefnemers.

In 1974 brandde op de plek waar de nieuwe berghut later moet worden gebouwd, een historische berghut af. Die stond op een hoogte van 1600 meter boven zeeniveau in de Biela Voda-vallei, nabij de berg Veľké Biele.

Origineel, architecturaal meesterwerk

De nieuwe berghut, ‘chata’ in het Slowaaks, wordt 300 vierkante meter groot en moet diverse eigenschappen in elk geval hebben, waaronder een woonkamer met ruimte voor 70 mensen, ruimte voor 32 bedden en een terras. De burgerorganisatie Kežmarská chata zoekt een origineel, architecturaal meesterwerk van stevige kwaliteit.

Berghut in de Hoge Tatra, Slowakije (c)beranekp

De ingezonden ontwerpen worden onafhankelijk beoordeeld door onder anderen de Tsjechische architect Ján Stempel en de Slowaakse professor architectuur Ľubomír Závodný. Het winnende team wordt betrokken bij de verdere ontwikkeling en de bouw van het nieuwe verblijf in de bergen.

Voorwaarden

Voorwaarden zijn dat deelnemers een paspoort moeten hebben van een EU-lidstaat en geregistreerd moeten staan als architect of ingenieur. Communicatie verloopt ook in het Engels. Kijk op de website van Kežmarská chata voor alle wedstrijdregels, voorwaarden en achtergrondinformatie.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling