pistes italie langer gesloten

Italiaanse skipistes blijven langer dicht, drukte in Oostenrijk en Duitsland

Nog altijd zijn de regels rondom het coronavirus in de verschillende wintersportlanden niet helemaal hetzelfde. In Oostenrijk zijn de pistes open, zij het vooral voor de Oostenrijkers zelf, maar in Italië blijven de pistes juist langer dicht. Door de aanhoudende tweede golf van besmettingen, hebben de Italiaanse autoriteiten besloten de pisters langer dicht te houden.

Volgens de originele plannen zouden de pistes op 7 januari 2021 weer open gaan, maar omdat de tweede golf van besmettingen ook in Italië nog flink aanhoudt, is dat uitgesteld naar 18 januari. De enorme uitbraak van het coronavirus in het voorjaar van 2020 was wereldnieuws, maar hoewel we nu wat minder horen, is de uitbraak daar nog altijd niet voorbij. Op vrijdag 2 januari meldden de Italiaanse autoriteiten nog altijd 22.211 geregistreerde nieuwe besmettingen in de laatste 24 uur. Flink minder dan de aantallen die in november op het hoogtepunt van de tweede golf werden geteld, maar nog altijd te hoog om de autoriteiten gerust te stellen. De lokale autoriteiten van de regio’s waar veel geskied wordt, vroegen het Ministerie van Volksgezondheid daarom om de sluiting te verlengen.

Drukte in Oostenrijk

Het contrast met Oostenrijk kan haast niet groter zijn. Hoewel het land in lockdown is tot 18 januari, zijn de pistes open en mag er geskied worden, zolang er voldoende afstand wordt gehouden en alle andere maatregelen worden nageleefd. En daar werd de afgelopen kerstvakantie gebruik van gemaakt. Zo veel zelfs, dat er op meerdere plekken toch weer pistes dicht moesten. Zo veel Oostenrijkers maakten van de gelegenheid gebruik dat afstand houden simpelweg niet meer kon. Het was te druk. De Oostenrijkse regering werkt nog aan extra maatregelen om zulke drukte in de toekomst te voorkomen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Piste dicht, toch druk in Winterberg

Dat gesloten skipistes niet altijd betekenen dat er niet geskied wordt, bleek overigens in het Duitse Winterberg. Hoewel de pistes dicht zijn en de liften dus stil staan, werd er nog volop ge-wintersport op de hellingen. En ook daar werd het zo druk dat de politie in actie most komen. Te voet trokken agenten de helling op om mensen te manen naar huis te gaan. Ook in Duitsland blijven de besmettingscijfers hoog. Zo hoog dat de Duitse krant Bild bekend maakte dat de lockdown daar waarschijnlijk verlengd wordt. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.