Een skilift in Zwitserland

Jongetje valt 7,5 meter uit skilift in de armen van omstanders

Een skilift in ZwitserlandEen ongeluk met een skilift in de Verenigde Staten is dit keer goed afgelopen. Een tienjarig jongetje gleed vorige week zondag uit zijn skiliftstoel, maar zijn vader kon hem nog net vastgrijpen. Zo bungelde het kind vervolgens korte tijd op 7,5 meter boven de grond. De lift werd stilgezet en andere skiërs verzamelden zich snel onder de jongen. Met succes konden zij hem toen opvangen.

Het incident vond plaats in skigebied Hidden Valley in de staat Wisconsin. Het jongetje mankeerde niets, vertelde een omstander aan MailOnline. "Hij was behoorlijk geschrokken maar voelde zich vooral opgelaten. Het duurde even voordat hij bekomen was van de schrik, maar even later stapte hij al weer in de lift. Hij kon de rest van de dag verder skiën."

Een veiligheidsbeugel voor skiliften is in de VS niet in alle staten verplicht. Het is niet de eerste keer dat dit tot ongelukken leidt. Op precies dezelfde dag overleed een 19-jaar oude studente in de staat Utah na een val uit een skilift. Volgens een woordvoeder van het skigebied had de lift waarin het meisje zat wel een veiligheidsbeugel, maar mogelijk had ze die niet aangetrokken.

Bekijk foto's van de bijzondere reddingsactie in Wisconsin op de website van de Daily Mail

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!