Zicht vanuit Obermutten. Foto Michael Beat

Jouw voorwerp in het Obermutten museum?

Zicht vanuit Obermutten. Foto Michael BeatHet kleine Zwitserse dorpje Obermutten in het kanton Graubünden dat de afgelopen jaren bekend werd om hun populaire Facebookcampagne, heeft nu een vriendschapsmuseum opgericht. En jij kan helpen om het nu nog lege museum te vullen.

De campagne hield in dat je door hun Facebookpagina te liken, een plekje in het dorp kreeg. Je profielfoto werd opgehangen aan één van muren in het dorp. Voor deze actie hebben zij zelfs de Goldbachprijs van 2012 voor beste social media campagne gewonnen.

Omdat het dorpje de afgelopen jaren zoveel vriendschappen van over de hele wereld heeft ontvangen, hebben ze nu het Obermutten Internationale Museum van Vriendschap (OIMOF) opgericht om alle vriendschappen voor altijd te behouden.

Als je een voorwerp van vriendschap naar het dorpje stuurt, zal het in het museum tentoongesteld en behouden worden voor de komende generaties. Het liefst ook met een korte beschrijving waarom je juist voor dat voorwerp hebt gekozen erbij. Daarnaast wordt van ieder voorwerp een foto genomen en opgehangen in de galerij. Met dit museum hoopt Obermutten al zijn vrienden beter te leren kennen.

Houd de ontwikkelingen in Obermutten bij via de Facebookpagina.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!