Kasteel van Bran ©Espino Family

Kasteel Dracula te koop in de Transsylvaanse Karpaten

Kasteel van Bran ©Espino FamilyIn de Transsylvaanse Karpaten in Roemenië staat een huiveringwekkend dertiende-eeuws kasteel te koop. Het is het kasteel waar de in 1476 gestorven vorst Vlad Dracula, bekend van de roman van Bram Stoker en de daaropvolgende culttrend, een tijdlang verbleef.

Dat meldt International Business Times op basis van verkoopagent Mark Meyer van het New Yorkse advocatenkantoor Herzfeld & Rubin. Een prijskaart wordt niet genoemd voor Kasteel Bran, maar er wordt alleen gekeken naar “acceptabele biedingen” van vele tientallen miljoenen euro’s. Volgens Meyer zijn “figuren gekleed in historische kostuums niet nodig; het kasteel spreekt voor zich”.

Kasteel van Bran en van Dracula ©Jaysmark

Queen Marie

Kasteel Bran doorstond sinds 1211 diverse oorlogen en bezettingen. Ergens in de Vijftiende Eeuw verbleef Vlad de Spietser in het kasteel. Begin Twintigste Eeuw was Queen Marie, koningin van het Verenigd Koninkrijk, de eigenares. De communisten verdreven de familie uit het land, maar na de val van Ceausescu kwam het indrukwekkende bouwwerk in handen van de kleinkinderen van Queen Marie.

Het is één van de topattracties in de Roemenië met meer dan een half miljoen bezoekers per jaar. De toeristische bestemming van het kasteel mag niet gewijzigd worden, in tegendeel, er zijn de laatste jaren alleen maar plannen bijgekomen om het toeristische imago te verbeteren. Het kasteel stond in 2009 ook al te koop, toen voor 80 miljoen euro.

Karpaten in Transsylvanië

Niet ver bij Bran vandaan ligt de Moldoveanu (2544 meter), de hoogste berg van Roemenië. Lees op Bergwijzer wat er in de Karpaten te doen en te zien is, hoe het zit met vervoer en andere belangrijke informatie.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?