De Kei Boulderhal in Amersfoort

Kei Boulderhal Amersfoort opent op 22 november

De Kei Boulderhal in AmersfoortSinds augustus is er keihard gewerkt aan het bouwen van de eerste klimhal van Amersfoort: Kei Boulderhal. Initiatiefnemers Sven Verhoeven en Joost Hofman zijn dag en nacht bezig geweest met het realiseren van hun droom en hebben daarbij hulp gehad van meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers die niet kunnen wachten tot de boulderhal open gaat.

Vanaf 22 november is het eindelijk zover. Dan kan in Kei Boulderhal iedere dag van de week volop geboulderd worden. Boulderen is het beklimmen van rotsblokken of grote keien van maximaal 4 meter hoog. Dat kan buiten in de natuur, maar ook binnen in boulderhallen op speciaal daarvoor gemaakte klimwanden. Voor de veiligheid ligt er een valmat op de grond.

Openingsweek vanaf 22 november

Sven en Joost verwachten veel aanloop tijdens de opening. Daarom wordt de opening niet op een dag gevierd, maar is er een openingsweek met verschillende activiteiten. Hiervoor komen enkele grote namen langs uit de klimwereld zoals Jorg Verhoeven uit Innsbruck (de beste klimmer van Nederland), Wouter Jongeneelen (voormalig bondscoach en meervoudig Nederlands Kampioen boulderen), Mathieu Ceron (fysiotherapeut van het Nederlands Team Sportklimmen) en voormalig boulderinternational Ferdinand Schulte uit Amersfoort.

Introductielessen

In de openingsweek worden er ook korte boulderintroductielessen gegeven aan beginners. Je kunt je hiervoor op de dagen zelf inschrijven bij de bar. Je betaalt hiervoor alleen de normale entreeprijs. Meer over de opening en het programma is te vinden op www.keiboulderhal.nl.

Boulderen is booming

Boulderen is een sport waarmee je het hele lichaam traint en die voor iedereen van 8 tot 88 te beoefenen is. Door een ruim en wisselend aanbod van boulderroutes kan iedereen op zijn eigen niveau klimmen en is er altijd een nieuwe uitdaging. In Nederland zijn er meer dan 40 klimfaciliteiten met houten wanden waarop klimgrepen bevestigd zijn. Je kunt er routeklimmen of boulderen. De afgelopen 2 jaar opende al meer dan 6 nieuwe boulderhallen hun deuren. Boulderen is booming!

De Kei Boulderhal in Amersfoort

Initiatiefnemers

De intitiatiefnemers van Kei Boulderhal zijn Sven Verhoeven uit Amsterdam en Joost Hofman uit Amersfoort. Joost vond het tijd dat er eindelijk een klimfaciliteit in Amersfoort kwam. Van jongs af aan wilde hij de sport beoefenen, maar in Amersfoort waren hier geen mogelijkheden voor. Terwijl alle grote steden inmiddels één of meerdere klimcentra hebben bleef Amersfoort hierin achter. Joost en Sven bundelden hun kennis en ervaring over de klimsport en werkten toe naar het openen van een eigen boulderhal in de Keistad.

Nu is het dan zover. In november kan er eindelijk geklommen worden in Amersfoort. De beide mannen hebben werkervaring opgedaan in verschillende klimcentra en zijn zelf fervent boulderaars. Sven is daarnaast in opleiding tot hoofdroutebouwer van de internationale sportklimfederatie IFSC. Zijn broer Jorg Verhoeven klimt internationale wedstrijden over de hele wereld.Tweede huiskamer voor boulderaarsHet doel van Kei is om een tweede huiskamer te zijn voor beginnende en ervaren boulderaars. Daarin speelt klantvriendelijkheid een belangrijke rol. In de hal komt een gezellige bar met uitzicht op het bouldergedeelte. Naast het vrij boulderen en de cursussen en trainingen, zal er ook plaats zijn voor bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Deze zullen zoveel mogelijk buiten de reguliere openingstijden plaatsvinden.

Locatie Kei Boulderhal

De locatie van Kei Boulderhal ligt op 6 minuten loopafstand van station Amersfoort en is in 10 minuten met de auto te bereiken vanaf zowel de A1 en A28. De Wagenwerkplaats is een voormalige werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Het terrein staat inmiddels voor een deel op de monumentenlijst. Het is een van de verborgen pareltjes van Amersfoort.

Meer info

www.keiboulderhal.nlwww.facebook.com/keiboulderhalwww.twitter.com/keiboulderhal

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!