The Horn Netflix

Kijktip: The Horn

De helikopters van Air Zermatt zijn het hele jaar door in de weer om in de problemen geraakte bergsporters te redden. Een tijd lang werden de bergredders daarbij gevolgd door een camerateam dat de rauwe werkelijkheid van de bergreddingen vastlegde. Het resultaat: de korte serie The Horn. 

Maar liefst tweeduizend keer per jaar stijgen de helikopters op om mensen in nood te redden. Van hersenschuddingen na een flinke klap op een piste, tot een valpartij in een dertig meter diepe gletsjerspleet. In zes afleveringen kijk je mee met het werk van de bergredders, die zich onverschrokken op steile hellingen en in diepe afgronden wagen.

Spectaculaire reddingsacties

De beelden van spectaculaire reddingen, zoals die van een onfortuinlijke alpinist die in een metersdiepe gletsjerspleet viel, worden afgewisseld met informatie over hoe Air Zermatt functioneert, en natuurlijk een klein inkijkje in het leven van de redders.

Rauwe en harde beelden

De beelden zijn soms rauw en hard, maar laten daarmee goed zien hoe zwaar het werk van de redders is. Dat maakt de serie alleen niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag.

Bekijk hier de trailer

 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt